петак, 7. мај 2010.

Apple pie (Engleska pita od jabuka)

Testo:

  • 250 g margarina,
  • 380 g brašna,
  • malo soli,
  • 6 kašika vode.
Umesiti testo i podeliti ga na dva dela (veći i manji). Veći deo razviti oklagijom i prebaciti ga u tepsiju tako da krajevi prelaze ivice tepsije. Izbockati viljuškom testo. Manji deo testa takođe razviti za prekrivanje pite.
Fil:
1,5 kg do 2 kg jabuka oljuštiti i iseckati na kockice. Izrendati koru limuna i ceo sok sjediniti sa jabukama. Dodati 4 kašike šećera, 2 kesice vanilin šećera, 4 kašike gustina, 1 kašičicu cimeta, 100g suvog grožđa i izrendati muskatno orašče. Sve izmešati i sipati u pleh preko kore. Drugom korom poklopiti pitu i ušuškati je krajevima donje kore. Peći oko 1 sat na 200 stepeni.
Glazura:
2 velike kašike džema od kajsija zagrejati do ključanja. Posebno rastopiti 2 kašike šećera u prahu u malo vode. Vruću pitu premazati prvo zagrejanim džemom, a zatim preliti rastopljenim šećerom u prahu.
Verujte, ovo je najbolji recept za apple pie. Dobila sam ga od svoje kume Nataše koja sjajno kuva i sa ljubavlju to radi. Hvala Nataši , a vama želim sreću u pripremi pite. Ne sumnjam da ćete uživati u ukusu ovog sjajnog kolača.

Нема коментара:

Постави коментар