Testo:
- 250 g margarina,
- 380 g brašna,
- malo soli,
- 6 kašika vode.
Fil:
1,5 kg do 2 kg jabuka oljuštiti i iseckati na kockice. Izrendati koru limuna i ceo sok sjediniti sa jabukama. Dodati 4 kašike šećera, 2 kesice vanilin šećera, 4 kašike gustina, 1 kašičicu cimeta, 100g suvog grožđa i izrendati muskatno orašče. Sve izmešati i sipati u pleh preko kore. Drugom korom poklopiti pitu i ušuškati je krajevima donje kore. Peći oko 1 sat na 200 stepeni.
Glazura:
2 velike kašike džema od kajsija zagrejati do ključanja. Posebno rastopiti 2 kašike šećera u prahu u malo vode. Vruću pitu premazati prvo zagrejanim džemom, a zatim preliti rastopljenim šećerom u prahu.
Verujte, ovo je najbolji recept za apple pie. Dobila sam ga od svoje kume Nataše koja sjajno kuva i sa ljubavlju to radi. Hvala Nataši , a vama želim sreću u pripremi pite. Ne sumnjam da ćete uživati u ukusu ovog sjajnog kolača.
Нема коментара:
Постави коментар