1kg kora za pitu srednje debljine,
1500kg šampinjona,
2 veće glavice crnog luka,
so, biber, ulje i kisela voda.
Sitno naseckati luk i propržiti ga na ulju, dodati krupnije narendane pečurke i sve to još malo upržiti. Pečurke će pustiti dosta vode u kojoj treba i da ostanu. Posoliti i staviti bibera po ukusu. Kore podeliti na 4 dela, a svaki deo bi trebalo da ima 8-10 kora. Filovati pečurkama svaku koru osim prve, i svaku koru prskati uljem i kiselom vodom. Zatim sve zajedno uviti u rolat i iseći ga u 16 komada. Svaki komad rolata staviti u nauljen pleh tako da leži i peći oko pola sata na 200 stepeni.Ovaj postupak ponoviti i sa ostala 3 rolata. Trebalo bi da se dobije od sva 4 rolata 64 pitice koje će izgledati kao ružice.
1500kg šampinjona,
2 veće glavice crnog luka,
so, biber, ulje i kisela voda.
Sitno naseckati luk i propržiti ga na ulju, dodati krupnije narendane pečurke i sve to još malo upržiti. Pečurke će pustiti dosta vode u kojoj treba i da ostanu. Posoliti i staviti bibera po ukusu. Kore podeliti na 4 dela, a svaki deo bi trebalo da ima 8-10 kora. Filovati pečurkama svaku koru osim prve, i svaku koru prskati uljem i kiselom vodom. Zatim sve zajedno uviti u rolat i iseći ga u 16 komada. Svaki komad rolata staviti u nauljen pleh tako da leži i peći oko pola sata na 200 stepeni.Ovaj postupak ponoviti i sa ostala 3 rolata. Trebalo bi da se dobije od sva 4 rolata 64 pitice koje će izgledati kao ružice.
Нема коментара:
Постави коментар