250 g integralnog pirinča,
300 g sočiva,
morska so,
tamari (soja sos), i gomašio (makrobiotička so).
Pirinač oprati i naliti vrelom vodom. Količina vode treba da bude 4 puta veća od pirinča. Poklopiti i kada provri smanjiti na minimum, i tako poklopljeno kuvati oko 45 minuta. Prinač je kuvan kada upije svu vodu.
U sočivo dodati kašičicu morske soli i naliti vrelom vodom da ogrezne. Dinstati i dodavati vrelu vodu. Sočivo treba da se raskuva i da bude gusto kao pire.
Pirinač se pri serviranju posipa gomašijem, a sočivo tamarijem. Uz ovo se može dodati i kuvana šargarepa, brokoli ili karfiol.I naravno sveža salata.
Napomena: Gomašio se može napraviti tako što se proprži 10 kašičica susama na suvo u tiganju. Na tu količinu susama doda se 1 kašičica morske soli.
300 g sočiva,
morska so,
tamari (soja sos), i gomašio (makrobiotička so).
Pirinač oprati i naliti vrelom vodom. Količina vode treba da bude 4 puta veća od pirinča. Poklopiti i kada provri smanjiti na minimum, i tako poklopljeno kuvati oko 45 minuta. Prinač je kuvan kada upije svu vodu.
U sočivo dodati kašičicu morske soli i naliti vrelom vodom da ogrezne. Dinstati i dodavati vrelu vodu. Sočivo treba da se raskuva i da bude gusto kao pire.
Pirinač se pri serviranju posipa gomašijem, a sočivo tamarijem. Uz ovo se može dodati i kuvana šargarepa, brokoli ili karfiol.I naravno sveža salata.
Napomena: Gomašio se može napraviti tako što se proprži 10 kašičica susama na suvo u tiganju. Na tu količinu susama doda se 1 kašičica morske soli.
Нема коментара:
Постави коментар