понедељак, 25. фебруар 2013.

Posna reforma

Potrebno je:
680 g mlevenih oraha, 680 g šećera, 230 g meda, 6 štangli čokolade, 6 kesica vanilin šećera, šolja i po kisele vode, šoljica i po ulja, 18 kašika brašna, 200 g margarina, kašika praška za pecivo.

Priprema:
Za koru pomešati 230 g mlevenih oraha, 230 g meda, 230 g šećera, kiselu vodu, 3 štangle čokolade, 3 kesice vanilin šećera, ulje, 18 kašika brašna i kašičicu praška za pecivo. Testo sipati u podmazan pleh i ispeći. Koru preseći na tri jednaka dela.
Za fil ušpinovati 450 g šećera sa malo vode, dodati 450 g mlevenih oraha i 3 štangle mlevene čokolade. Gotov fil prohladiti i pomešati ga sa 200 g margarina penasto umućenog sa tri kesice vanilin šećera. Nafilovati tortu i posuti struganom čokoladom.



Нема коментара:

Постави коментар