Potrebno je:
400 g špargle, 1 veća šargarepa, 40 g maslaca, 3 kašičice soli, 1/2 kašičice kumina, 1/2 kašičice djumbira, 1/2 kašićice piskavice, 1/2 kašičice mlevenog korijandera i jedna veza peršuna. Svi ovi začini mogu se naći u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane.
Priprema:
Šparglu pažljivo očistiti od tvrdih delova koji se ne mogu skuvati. Iseći je cik-cak potezima kao kose cilindre.Zagrejati maslac na srednjoj vatri i propržiti kratko sve začine osim peršuna. Dodati šparglu i šargarepu iseckanu na kockice, posoliti i sipati pola šolje vode.Kuvati poklopljeno uz povremeno mešanje. Peršun sitno iseckati, pa kad je povrće sočno i mekano dodati ga u jelo, dobro izmešati, skinuti sa vatre i ostaviti da odstoji poklopljeno oko 5 minuta.
Ovo jelo odlično ide uz neki umak kiselog ukusa ili majonez.
Recept preuzet iz ajurvedskog kuvara.
400 g špargle, 1 veća šargarepa, 40 g maslaca, 3 kašičice soli, 1/2 kašičice kumina, 1/2 kašičice djumbira, 1/2 kašićice piskavice, 1/2 kašičice mlevenog korijandera i jedna veza peršuna. Svi ovi začini mogu se naći u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane.
Priprema:
Šparglu pažljivo očistiti od tvrdih delova koji se ne mogu skuvati. Iseći je cik-cak potezima kao kose cilindre.Zagrejati maslac na srednjoj vatri i propržiti kratko sve začine osim peršuna. Dodati šparglu i šargarepu iseckanu na kockice, posoliti i sipati pola šolje vode.Kuvati poklopljeno uz povremeno mešanje. Peršun sitno iseckati, pa kad je povrće sočno i mekano dodati ga u jelo, dobro izmešati, skinuti sa vatre i ostaviti da odstoji poklopljeno oko 5 minuta.
Ovo jelo odlično ide uz neki umak kiselog ukusa ili majonez.
Recept preuzet iz ajurvedskog kuvara.
Нема коментара:
Постави коментар