2,5-3 dl mleka,
25 g svežeg kvasca,
1 kašika šećera,
1 kašičica soli,
500 g brašna,
2 kašike fino iseckanih začinskih trava (majčina dušica, ruzmarin, vlašac, mirođija, peršun-mešavina se može sastaviti prema sezoni i ukusu).
Kvasac izmrviti, posuti kašičicom brašna i šećera i dodati malo mlake vode. Sačekati da naraste, a zatim sve sastojke sipati u duboku činiju i mesiti oko 20 minuta. Pokriti testo i ostaviti ga na toplom mestu da naraste. Testo još jednom izraditi, položiti u pek papirom obloženu tepsiju, ostaviti na toplom mestu još 20 minuta, a zatim premazati vodom i peći oko 40 minuta na 180 C stepeni. Gotov hleb izvaditi iz tepsije, i staviti na rešetku da se ohladi.
25 g svežeg kvasca,
1 kašika šećera,
1 kašičica soli,
500 g brašna,
2 kašike fino iseckanih začinskih trava (majčina dušica, ruzmarin, vlašac, mirođija, peršun-mešavina se može sastaviti prema sezoni i ukusu).
Kvasac izmrviti, posuti kašičicom brašna i šećera i dodati malo mlake vode. Sačekati da naraste, a zatim sve sastojke sipati u duboku činiju i mesiti oko 20 minuta. Pokriti testo i ostaviti ga na toplom mestu da naraste. Testo još jednom izraditi, položiti u pek papirom obloženu tepsiju, ostaviti na toplom mestu još 20 minuta, a zatim premazati vodom i peći oko 40 minuta na 180 C stepeni. Gotov hleb izvaditi iz tepsije, i staviti na rešetku da se ohladi.
Нема коментара:
Постави коментар