среда, 3. децембар 2014.

Indijski sabđi (posno)

1 glavica karfiola,
1 glavica crnog luka,
3 šargarepe,
2 čena belog luka,
5 krompira srednje veličine,
1 puna kašičica karija,
so.
Krompir oljuštiti, iseći na kockice i pržiti ga u dubokom ulju. Kada je pržen izvaditi ga iz ulja i ostaviti sa strane. U drugoj posudi proprziti na malo ulja sitno seckanu glavicu crnog luka. Dodati sitno seckan beli luk, šargarepu seckanu na štapiće i odvojene cvetove karfiola.Pržiti uz dodavanje vode sve dok povrće ne omekša (ne previše). Kada je gotovo dodati pržen krompir i začine.

Napomena: Sabđi je indijsko jelo od povrća. Postoje razne varijante sabđija u zavisnosti od toga koji se sastojci koriste.Mogu se umesto karfiola koristiti tikvice, prokelj, grašak, boranija i razno drugo povrće. I sa začinima se možemo takođe igrati koristeći razne kombinacije.S obzirom da ljudi sa našeg područja ne konzumiraju prezačinjenu hranu, preporučljivo je kombinovati do tri različita začina u jednom jelu. Tako bi recimo u ovom slučaju uz so bio dovoljan kari i origano ili čili (ako neko želi ljuto).Ovo jelo je zato interesantno jer nam daje veliku slobodu da se uvek iznova kreativno izrazimo.








Нема коментара:

Постави коментар