- 1 kg kora,
- 2 čaše pirinča,
- 800 g graška,
- 500 g paradajz sosa (tomatino),
- so, korijander, beli biber,
- ulje, kisela voda,
- pavlaka i susam.
Skuvati pirinač u šest čaša vode. Skuvati grašak takođe, ili koristiti grašak iz konzerve. Procediti grašak i pomešati ga sa pirinčem. Dodati tomatino paradajz i začine po ukusu. U ovu smesu može se dodati i 500g sitnog sira ako želite. Kore podeliti na četiri dela i od svakog dela praviti rolat. Polivati svaku koru uljem i kiselom vodom, a filom mazati svaku koru takođe osim prve. Urolati kore u rolat i svaki od četiri rolata seći na 16 parčića. Ređati u podmazan pleh tako da parčići leže. Premazati pavlakom svako parče i posuti susamom. Peći u rerni sve dok pitice ne porumene.
PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар