- 1/2 kg vinovog lišća
- 2 šolje pirinča
- 2 šolje narendanog crnog luka
- 2 narendane tikvice
- 5 supenih kašika sitno seckane nane
- 2-3 supene kašike soka od limuna
- 1 limun isečen na kolutove
- 1 šolja maslinovog ulja
- so i biber
Po jednu kašiku ovog nadeva stavljati na svaki vinov list i savijati ga u sarmicu.
Dno šerpe obložiti sa nekoliko vinovih listova, sarmice poredjati u krug, pa zatim u redove izmedju kojih stavljati kolutove limuna, i tako sve dok se ne utroše sarmice. Preliti sa 3 šolje vode, sokom od limuna i preostalim uljem. Dodati soli i bibera po ukusu i poklopiti tanjirom tako da se sarmice ne pomeraju tokom kuvanja. Kuvati na umerenoj vatri dok ne ispari sva voda.
"Originalan grčki recept"
Нема коментара:
Постави коментар