понедељак, 12. мај 2014.

Valjušci od heljdinog brašna

  • 200 g heljdinog brašna
  • 200 g belog brašna
  • 3 čena belog luka
  • 200 g mekog masnog sira
  • 200 g maslaca
  • so i origano
Pomešati obe vrste brašna, pa sa malo vode i soli zamesiti testo. Izvaljati testo u kobasice, naseći na tanke komadiće i oblikovati medju dlanovima u valjuške. Valjuške stavljati deo po deo u lonac proključale posoljene vode i kuvati na tihoj vatri dok ne isplivaju.Vaditi ih šupljom kašikom u cediljku da se ocede.
U tiganju zagrejati maslac, skloniti sa vatre i dodati sitno seckan beli luk. U posudu za pečenje slagati najpre red valjušaka, na njega red sira i preliti maslacem, pa opet red valjušaka, red sira, maslac i na kraju valjušci. U ostatak maslaca dodati dve kašike pavlake i kašičicu origana pa preliti odozgo. Posudu staviti u zagrejanu pećnicu da se sir otopi i uhvati korica na površini.

Нема коментара:

Постави коментар